"Gemaakt voor relatie"

"Geloven in elk kind"

"Iedereen kostbaar en uniek"

"Kinderopvang met passie"

"Partner in opvoeding"

 

BSO-groep De Amazone (4 - 6 jaar)

In de onderbouw BSO groep van kinderopvang Hadassa wordt verder gebouwd aan het karakter en leert men elkaar respecteren

BSO-groep onderbouw:

  • Verder bouwen aan het karakter
  • Elkaar leren respecteren
  • Thema en vrij spel
  • Gevoel geven van thuiskomen

 

Uit school

De Amazone gebruikt ‘s middags de ruimte waar De Safari ‘s ochtends de peuters opvangt. Dit is een grote groepsruimte op de benedenverdieping. We ontvangen de kinderen na school gezellig aan de grote tafel. 

Onder het genot van groente en fruit nemen we de dag door: de een vertelt wat, de ander laat wat zien en soms moet er even stoom worden afgeblazen. We willen de kleuters het gevoel geven dat ze thuiskomen.

Leren respecteren

In deze groep leren en ervaren de kinderen steeds meer dat iedereen anders is. Het is belangrijk dat kinderen leren elkaar te respecteren. Dat ze weten dat zij gezien en gehoord worden.

Actief willen spelen en onderling rollen verdelen hoort ook bij deze groep. Samen spelen zorgt geregeld voor sociale en emotionele uitdagingen. In deze groep bouwen we verder aan het karakter. De pedagogisch medewerkers luisteren, leggen uit, doen mee, troosten en moedigen aan.

Thema en vrij spel

Ook op de BSO wordt er rondom een thema van alles ontdekt door de kleuters. Dit gebeurt in een spelvorm of een uitdagende activiteit. De thema’s lopen samen met die van de peuters. Wel zijn de activiteiten gericht op de kleuters. De kinderen zijn vrij om te kiezen of ze binnen of buiten spelen. 

De pedagogisch medewerkers kijken waar de kinderen behoefte aan hebben. Zo heeft de ene kleuter behoefte om rustig bij te komen en de ander wil actief spelen. Daar is alle ruimte voor.