"Gemaakt voor relatie"

"Geloven in elk kind"

"Iedereen kostbaar en uniek"

"Kinderopvang met passie"

"Partner in opvoeding"

 

Dreumesgroep De Vallei

Bij dreumesgroep De Vallei van kinderopvang Hadassa kan uw dreumes naar hartelust veilig de wereld ontdekken

Dreumesgroep:

  • Ontdekken en onderzoeken
  • Uitdaging en begrenzing
  • De Ontwikkelaar 

 

Uitdaging en begrenzing

In deze groep wordt de wereld van de dreumes groter. Terwijl veiligheid en geborgenheid belangrijk blijven, wordt rust verruild voor onderzoek. Ontdekken bestaat uit uitdaging en begrenzing. Er is ruimte om te klimmen en te klauteren, om te bouwen en om te puzzelen, om te kleuren en om te zorgen. 

Ter voorbereiding op de volgende groep leren de kinderen die daaraan toe zijn voorzichtig in groepjes spelen. Dat kan bijvoorbeeld in de keukenhoek. Wanneer het eetmoment is aangebroken, wordt de tafel samen met de dreumesen gedekt. We werken hier al in het klein aan samen verantwoordelijkheid dragen. In de ruimte is er een eethoek, een klein keukenblok en een commode. 

Er is een aparte slaapkamer waar de dreumesen kunnen slapen.

De Ontwikkelaar 

Bijzonder op deze groep is De Ontwikkelaar. Dit is een ontwikkelingsgericht meubelstuk dat zich in de muur tussen de groepen De Vallei en ’t Paradijs bevindt. Een kind dat op basis van de persoonlijke ontwikkeling door de ontwikkelaar heen durft, krijgt op eigen initiatief zo de ruimte om eens in de naastgelegen groep te kijken. 

Het komt geregeld voor dat de grote dreumes in zijn wenperiode naar de peutergroep de Ontwikkelaar gebruikt om de oude bekende groep weer even te bezoeken.